POZNATO KAD TAČNO PENZIONERI KREĆU U BANJE Zamenik direktora Fonda PIO: Po završetku roka za prigovore, svi će biti odmah obavešteni

Zamenik direktora Fonda PIO, Aleksandar Milošević, govorio je o odlasku penzionera na rehabilitaciju u banje.

Zamenik direktora Fonda PIO, Aleksandar Milošević, kazao je da će penzioneri koji se nađu na konačnoj rang listi u banje krenuti krajem marta, najkasnije do 1. aprila, kako bi svi stigli da iskoriste svoje pravo.

Danas je objavljena preliminarna rang lista, pravo na prigovore je do 8. marta a konačni spisak onih koji putuju na rehabilitaciju biće objavljen  14. marta.

Govoreći o odabiru između 60.000 prijava, koliko je stiglo za 21.500 mesta u banjama, napomenuo je neke od glavnih kriterjuma – visina penzije (koja nije smela da pređe 39.850 dinara) ali  i to koliko dugo je korisnik prima.

Najčešći osnov žalbi koje se dostavljaju svake godine jeste visina penzije, precizirao je Milošević, ukazujući još jednom da je bitan faktor i to koliko dugo je korisnik prima.

On je u jutarnjem programu “Uranak” na televiziji K1 kazao i da su, kao i na prethodnim konkursima, najtraženije bile Sokobanja, Vrnjačka, Banja Koviljača, termal, Vrdnik…

 

 

 

Ostavite komentar