U NEDELJU 1. OKTOBRA STARTUJE PENZIONERSKA KARTICA Svečana promocija na Olimpijadi penzionera u Vrnjačkoj Banji, nove pogodnosti slede

Približio se dan kada će pogodnosti za penzionere stupiti na snagu.

Direktor PIO Fonda Relja Ognjenović kazao je da je u Direkciji Fonda danas potpisao sporazume o saradnji sa još 17 novih privrednih subjekata, partnera na projektu Penzionerska kartica nove generacije, a da će svečano stupanje na snagu svih pogodnosti novih kartica biti obeleženo u nedelju 1. oktobra u Vrnjačkoj Banji, gde se održava i Olimpijada penzionera.

Danas su sporazume potpisali direktori i predstavnici kompanija “Dunav osiguranje“, „DELHAIZE SERBIA”, “BANCA INTESA”, „ĐAK Sport”, „Mercator-S”, Institut “Mihajlo Pupin“, “Pobeda“, Predejane, “WIENER STADTISCHE OSIGURANJE”, „PAR PAK”, “PHONEIX PHARMA”, JP “Službeni glasnik“, Polikliknika “BEO-LAB“, Dom zdravlja “MEDIGROUP JEDRO“, „SANI OPTIK”, “DDOR Novi Sad“ i apotekarske ustanove “Dr. Max“ i “BENU“.

Nastavljamo sa ozbiljnim i odgovornim radom na projektu Penzionerske kartice nove generacije. Želeli smo da čujemo od naših penzionera šta je to čime još treba da popunimo listu popusta koje će dobijati s karticom i to smo i uradili. U projektu Panzionerska kartica učestvuje veliki broj trgovinskih lanaca, gotovo svi, zatim apoteke tako da je pokrivena cela zemlja, ali nastavljamo sa radom, kazao je Ognjenović.

On je istakao da je ovo još jedan pokazatelj brige i kontinuiteta u brizi o penzionerima i dokaz da je to prioritet PIO Fonda ali i države Srbije.

Ognjenović je podsetio da od 1. oktobra sledi povećanje penzija od 5,5 odsto a zatim ubrzo i jednokratna pomoć od 20.000 dinara ali je naglasio da će i popusti koje će od 1. oktobra dobijati uz penzionersku karticu biti veoma važna stavka za budžet penzionera.

Oni će direktno u svojoj potrošačkoj korpi osetiti poboljšanje standarda i brigu države o njima, naglasio je Ognjenović.

Pozvao jw, kako privredu tako i penzionere, da se i dalje prijavljuju za učešće odnosno korišćenje penzionersku karticu i naglasio da je broj od 900.000 prijavljenih penzionera najbolji dokaz da je država povukla pravi potez.

Direktor PIO Fonda se zahvalio svim društveno odgovornim kompanijama koje su pokazale da im je briga o penzionerima prioritet ali i Ministarstvu finnasija koje je dalo veliku podršku projektu Penzionerska kartica.

Ognjenović je ujedno najavio i veliki događaj 1. oktobra u Vrnjačkoj Banji, na Olimpijadi penzionera, kada će zvanično početi da važi penzionerska kartica.

Imaćemo mnogo obaveštenja, najava ali i novih pogodnosti za naše penzionere, nagovestio je Ognjenović.

 

 

 

10 komentara na vest “U NEDELJU 1. OKTOBRA STARTUJE PENZIONERSKA KARTICA Svečana promocija na Olimpijadi penzionera u Vrnjačkoj Banji, nove pogodnosti slede”

 1. Startuje onima koji su dobili ami koji nismo može da duvamo u prste rekoše svi će da dobiju u septembru kartice koji su se prijavili čista laž predao sam u martu još je nisam dobio

  Odgovori
 2. Kakve su ovo gluposti,jos u martu sam predao za karticu ali je jos nisam fobio,verovstno ce biti do izbora.Sramota je da toliko meseci je proslo a kartice nrma..Necuveno,neodgovorno.

  Odgovori
 3. Kada cemo dobiti kartice??? Predali smo zahtev u martu ali kartica nema??? Ognjenovicu kada cemi dobiti kartice, imas li info?

  Odgovori
 4. Da i zato 750000 penzionera ne uspevaju da dodju do kartica. Drustvo nema sposobnosti i odgovarajucih resenja da svi zahtevi budu resene na vreme. SRAMOTA

  Odgovori
 5. Ja sam iz Beograda, isto prijavljena u martu i jos nisam dobila karticu. Sramota. Zasto selektivno kako se narod prijavljivao od marta nisu radjene kartice? Laz. Sve je bila laz. Samo me interesuje koliko ih je dobilo posto se hvale prijavljenim brojem penzionera.

  Odgovori
 6. Ostavio sam komentar a niste ga objavili. Izvinite ali nije jasno zašto. Liči na ove koje ste objavili, nikog nisam vređao niti bilo šta ružno rekao samo istinu da nismo supruga i ja dobili kartice a prijavili smo se 15. marta.

  Odgovori

Ostavite komentar