VAŽNO IZ FONDA PIO Ovoliko će iznositi uvećane novembarske penzije, evo i kada kreće isplata!

PIO Fond objavio je iznose penzija i novčanih naknada nakon novembarskog povećanja od 9 odsto.

Fond podseća da su 10. novembra poslanici Narodne skupštine Republike Srbije usvojili su predlog Zakona o dopuni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, kojim su penzije od 1. novembra vanredno usklađene za devet odsto.

Za isti procenat usklađuju se i novčane naknade.

Prosečna penzija je uvećana za 2.787 dinara.

Najniža penzija za korisnike iz kategorije zaposlenih i samostalnih delatnosti iznosi 18.404,58 dinara. Najviša penzija za korisnike iz bilo koje kategorije od 1. novembra iznosi 169.512,30 dinara.

Novčana naknada za pomoć i negu drugog lica za prvu grupu (100 odsto) od 1. novembra iznosi 22.030 dinara.

Novčana naknada za telesno oštećenje za korisnike sa 100 odsto oštećenja koje je posledica povrede na radu ili profesionalne bolesti iznosi 9.179,33 dinara.

Novčana naknada pogrebnih troškova za sve kategorije osiguranika od 1. novembra iznosi 50.721 dinar.

Vrednost opšteg boda koji utiče na visinu prvog obračuna penzije iznosi 991,30 dinara.

Fond ujedno saopštava da isplata penzija za novembar počinje 2. decembra za penzionere samostalnih delatnosti koji penzije primaju preko tekućih računa, na kućne adrese i na šalterima pošta.
Za korisnike vojnih i poljoprivrednih penzija isplata je 6. decembra preko tekućih računa, na kućne adrese i šalterima pošta.
Penzioneri iz kategorije zaposlenih svoje prinadležnosti će primiti 10. decembra preko tekućih računa, a 12. decembra počinje isplata na kućne adrese i na šalterima isporučnih pošta.

Svim penzionerima novembarske penzije su uvećane za 9 odsto!

 

 

 

 

Ostavite komentar