AKO STE ROĐENI U PROLEĆE Ovo bi trebalo da su vaše karakterne osobine, proverite

LJudi rođeni u proleće izdvajaju se od većine-oni su posebni i rođeni lideri.

Ovo su njihove najdominantnije karakteristike ličnost, ali i one koje se tiču zdravlja.

1. Manje alergija

Iako proleće za neke ljude označava početak borbe sa alergijama, to nije slučaj sa bebama rođenim u ovom godišnjem dobu. Genetičari iz Velike Britanije proučavali su DNK markere kod dece rođene u različitim godišnjim dobima kako bi došli do zaključka da li postoji veza između datuma rođenja i razvoja alergija. Iznenađujuće, otkrili su povećani rizik od alergija, polenske groznice, astme i ekcema kod dece rođene u jesen, a najmani rizik za bebe rođene u proleće.

2. Optimistične od rođenja

Jedna veoma lepa stvar o uticaju godišnjeg doba na narav je svakako ova. Sunčani prolećni meseci imaju odličan uticaj na raspoloženje. Prolećne bebe mogu biti, čak, i preterano pozitivne. Ako ste rođeni u proleće, uvek prvo tražite ono najpozitivnije u svemu, umesto da se zadržavate na negativnim stvarima.

3. Buduće vođe

Nekoliko istraživanja potvrdilo je da oni rođeni u martu i aprilu imaju dosta veće šanse da postanu vođe, a ono što je zanimljivo, deca rođena u junu i julu za to imaju najmanje šanse.

4. Manja je verovatnoća da će imati psihičke probleme

Ne samo da su prolećne bebe srećnije, već je i manje moguće da će razviti neke psihičke probleme u budućnosti. Iako to ne znači da nikada neće imati psihičkih problema, šanse su značajno manje. S druge strane, zimske bebe imaju najveće šanse za psihičke poremećaje, što se ponovno može objasniti manjkom sunca u ranom detinjstvu.

5. Veliki kreativci

Izgleda da su bebe rođene u proleće jako kreativne. Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu Konektikat, otkrilo je da postoji veća kreativnost kod beba rođenih u martu, ali i kod onih rođenih u decembru, januaru i februaru.

6. Noćne sove

Pripremite se za puno neprospavanih noći, jer naučnici upozoravaju da bebe rođene u proleće (kao i u leto) zaspu kasnije nego bebe rođene u jesen i zimu. Zanimljivo je da devojčice idu na spavanje ranije bez obzira na godišnje doba u kojem su rođene, što zapravo znači da je veća šansa da imate malu “sovicu” ako ste roditelj dečaka rođenog u proleće ili leto, prenosi Magazin Novosti.

Ostavite komentar