APEL ZA SUGRAĐANE: Nastavlja se suzbijanje odraslih komaraca

Sektor ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća” nastavlja sa akcijama suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji Beograda

Danas u terminu od 20.30 do 24 časa akcijama sa zemlje i vode tretiraće se lokaliteti: Nasip od Pančevačkog mosta ka Malom raju, Mali raj, nasip od Pančevačkog mosta ka Crvenki, Jojkićev Dunavac, Crvenka, jezero Veliko blato, Ovčanski Sebeš, Azilantki centar, Kovilovo, Jabučki rit, Glogonjski rit, Dunavac, Opovački Dunavac, Besni Fok i Preliv.

Preparat koji se koristi za termalno zamagljivanje registrovalo je Ministarstve za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda.

Apeluje se na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

JKP „Gradska čistoća” svakodnevno sprovodi monitoring komaraca. Praćenje njihove brojnosti odvija se na 320 tačaka tokom jednog meseca, a akcije suzbijanja komaraca planiraju se i sprovode u skladu sa rezultatima dobijenim monitoringom, ali se reaguje i po prijavama sugrađana.

Sugrađani svakog radnog dana od 7 do 15 časova mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatan broj telefona 0800–000807 ili putem elektronske pošte na adresu [email protected]

Ostavite komentar