NARUČIO KOSILICU PA OSTAO BEZ OGROMNE SUME NA RAČUNU Penzioner se javio na oglas ne sluteći da je moguća ovakva prevara

Isto je prošla i žena koja je na taj način htela da proda usisavač.

Policija u Hrvatskoj ovih dana beleži sve više slučajeva internet prevara do kojih dolazi preko oglasa.

Čak dva takva slučaja dan za danom imala je i varaždinska policija.

Penzioner se javio na internet oglas za kosilicu. Nepoznatoj osobi dao je podatke s bankovne kartice pa ostao bez 1.800 eura s računa.

Preko oglasa na internetu prevarena je i 52-godišnjakinja. Oglasila je prodaju usisavača, a osoba koja se javila tražila ju je da upiše podatke s kartice kako bi uplatila novac.

Umesto toga, skinula joj je novac s računa.

Nikada ne upisujte podatke s bankovne kartice, a pogotovo ne broj s poleđine. Otkrijete li taj podatak, prevarant vam može s računa skinuti sav novac.

To se ne odnosi na proverene stranice s proverenim sistemima za plaćanje karticom.

Na ovu vrstu internet prevare naselo je više građana poslednjih dana. Oni su, naime, preko internet oglasa kupovali i prodavali naizgled obične stvari, usisavač, kosilicu i slično, kao u ova dva slučaja.

Opljačkani 70-godišnji penzioner podneo je krivičnu prijavu policiji u Novom Marofu.

On je na internet oglasima video oglas za kosilicu. Javio se na oglas nepoznatoj osobi kojoj je dao podatke s kartice tekućeg računa, uključujući i CVV broj s poleđine. Nakon toga je izvršeno više transakcija s njegova računa. Materijalna šteta procenjuje se na oko 1.800 eura. Policija traže počinitelja ove internet prevare, saopštila je Policijska uprava varaždinska.

A samo dan kasnije policija je obavestila o još jednom sličnom slučaju, a krivična prijava stigla je od 52-godišnje žene.

Ona je 10. aprila takođe putem interneta oglasila prodaju usisavača.

Dobila je poruku nepoznate osobe koja je bila zainteresovana za kupovinu, piše Mirovina.hr.

Međutim, poslala joj je lažnu priznanicu jedne kurirske službe, uz obrazloženje da popuni podatke sa svoje kartice kako bi joj mogla uplatiti novac.

Nesretna žena je upisala podatke s kartice, nakon čega joj je s računa skinut novčani iznos, kažu iz varaždinske Policijske uprave.

Ostavite komentar