OTKRIĆE SA TITANIKA Pronađena izgubljena ogrlica posle 111 godina

Na Titaniku je stradalo preko 1500 ljudi.

U olupini čuvenog luksuznog prekookeanskog broda Titanik, posle 111 godina od potonuća, pronađena je izgubljena ogrlica.

Titanik je na svom prvom putovanju potonuo udarivši u santu leda u Atlantiku. Tom prilikom stradalo je preko 1.500 ljudi.

Ogrlica je napravljena od zuba megalodona, džinovske praistorijske ajkule i malog udela zlata. Pronašli su je pripadnici organizacije „Magelan“. Ova organizacija bavi se podvodnim istragama i mapiranjem morskog dna.

Megalodon je davno izumrla vrsta. Neki primerci bili su dugački i do 18 metara. Bili su brži od bilo koje danas žive ajkule i dovoljno veliki da pojedu orku u samo pet zalogaja.

Ogrlica je slučajno pronađena tokom snimanja olupine Titanika za potrebe dokumentarnog filma.

„Pronađena ogrlica je raskošno lepa, a ovakva otkrića oduzimaju dah“, istakao je Ričard Parkinson, izvršni direktor organizacije „Magelan“.

Ogrlica je još uvek u olupini broda jer SAD i Velika Britanija treba da daju specijalno odobrenje da se ona izvuče iz potonulog broda.

Kuriozitet je to da će istraživači uz pomoć veštačke inteligencije pokušati da ustanove kome je ogrlica tačno pripadala, objavio je Independent.

Ostavite komentar