RHMZ IZDAO UPOZORENJE: Evo šta nas očekuje za vikend

U Srbiji se tokom dana očekuje vedro vreme sa povremenim oblačnim intervalima.

Vetar će danas imati pretežno severni smer, i slab do umereni intenzitet. Minimalna temperatura će se kretati između -9 i -2 stepena u najhladnijem delu dana. Kako vreme bude odmicalo, temperatura će porasti za 10 stepeni, od 2 stepena na severu zemlje do čak 9 stepeni na jugozapadu zemlje.
Osetno toplije. Smenjivaće se sunce i oblaci.
Žuto – Vreme može biti opasno (potencijalno). Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.
Narandžasto – Vreme je opasno. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Vremenska prognoza za vikend

U subotu umereno vreme i pretežno oblačno i uglavnom suvo. Vetar slab i umeren, na istoku povremeno i jak, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od -6 do 4, a najviša od 4 do 9 stepeni. U nedelju ujutro mestimično magla uz slab, ponegde i umeren mraz, u toku dana umereno oblačno sa periodima sunčanog vremena. Vetar slab do umeren, južni i jugozapadni. Najniža temperatura od -6 do -1, a najviša od 3 do 8 stepeni. U ponedeljak ujutro mestimično slab mraz, u toku dana umereno oblačno sa periodima sunčanog vremena. Posle podne i uveče jače naoblačenje, najpre na severu i istoku, koje će u toku noći usloviti slabu kišu. Vetar slab do umeren, zapadni i jugozapadni. Najniža temperatura od -5 do -1, a najviša od 3 do 7 stepeni.

Ostavite komentar