TOPLIJA NEDELJA PRED NAMA: Očekuju nas temperature iznad 20 stepeni!

Druga nedelja aprila donosi stabilniju atmosfersku situaciju i toplije vreme.

Porast vazdušnog pritiska iznad naše zemlje već danas uzrokuje razvedravanje, što uslovljava i postepen porast temperature. Ipak, jutro je bilo hladno, mestimično sa slabim mrazem, a temperatura se kretala malo iznad nule.

„Na planinama jugozapadne Srbije juče je došlo i do formiranja manjeg snežnog pokrivača, a on počinje da se topi već danas, jer će vreme u većem delu zemlje biti pretežno vedro i sunčano. Slaba kiša moguća je samo na istoku naše zemlje, a u višim predelima jugoistočne Srbije provejavaće sneg“, kaže meteorolog Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Kasnije tokom dana dolazi do dodatnog razvedravanja i promene pravca vetra. Maksimalna temperatura kretaće se oko 12 stepeni, a najtoplije danas biće na istoku, zapadu i severozapadu Srbije, gde se očekuje do 13 stepeni.

Umeren i povremeno jak severozapadni vetar još danas nam donosi dodatni osećaj hladnoće, a već sutra slab vetar i sunčano vreme donose nam osetnije otopljenje.

Utorak će takođe osvanuti sa mrazem, ali se tokom dana očekuje oko 17 stepeni.
Oblaka skoro i da neće biti, te će se činiti da je toplije od izmerenih vrednosti. Slično vreme ostaje sve do kraja nedelje uz postepen porast temperature, te se za drugu polovinu nedelje ponovo prognozira više od 20 stepeni.

„April je mesec koji je poznat po čestim i intenzivnim promenama vremena, te nemojte još sklanjati kišne mantile i topliju garderobu“, naglašava Gojković.

Ostavite komentar