„VIDI SE SVETLO NA KRAJU TUNELA“: Direktor KBC Zemun dao ohrabrujuće vesti, ali upozorava: Ovo i dalje traje!

Naglašava da brojevi na papiru jesu manji i da u praksi jeste lakše, ali da " i dalje traje"

Direktor Kliničko-bolničkog centra Zemun Dragoš Stojanović kaže da trenutno u trijažnoj kovid ambulanti imaju duplo manje pregleda nego pre desetak dana, ali da se često javljaju pacijenti sa srednjom i teškom kliničkom slikom, što šalje poruku da ne sme biti opuštanja.

Doktor Dragoš Stojanović, direktor Kliničko-bolničkog centra Zemun“  kaže da je tokom poslednja 24 sata bilo oko 90 pregleda u trijažnoj ambulanti te zdravstvene ustanove, kao i da je 11 pacijenata upućeno u kovid bolnice.

– Ako se setimo da smo pre samo sedam do deset dana imali između 150 i 180 pregleda dnevno, zaključujemo da ih sada ima duplo manje nego ranije. Međutim, pada u oči da sada dolaze na preglede pacijenti sa srednjom i težom kliničkom slikom, što nam šalje poruku da ne smemo nikako da se opuštamo – ističe Stojanović.

Naglašava da brojevi na papiru jesu manji i da u praksi jeste lakše, ali da „ovo i dalje traje“.

– Predviđamo eventualnu mogućnost ponovnog povećanja brojeva u sledećim danima, kada se đaci vraćaju u škole i kada imamo slave. Dolazi nam i hladno vreme i opasnost kada se ukrste grip i kovid. To nisu male stvari i unapred nas zabrinjavaju, ali spremni smo na to – kaže doktor Stojanović.

Ostavite komentar