ZAŠTO KEJT MIDLTON GOTOVO NISMO VIĐALI TOKOM TRUDNOĆA Ima retku bolest, ni status ni bogatstvo ne mogu joj pomoći

Reč je o komplikaciji koja se kod nekih žena javlja u trudnoći i treba je shvatiti ozbiljno.

Kejt Midlton rodila je troje dece, a posle svakog porođaja polazilo joj je za rukom da brzo vrati staru figuru. Toliko brzo, da su neki čak sumnjali da je uopšte bila u drugom stanju. Međutim, razlog nije bio ni njen metabolizam, ni neka dijeta, ni način života. Princeza od Velsa tokom sve tri trudnoće nosila se sa problemom koji se u medicini zove “hyperemesis gravidarum”.

Prvo tromesečje uvek je rizično i jutarnje mučnine su česte, ali kod ovog problema su prečeste, piše Hello.

Reč je o komplikaciji koja se kod nekih žena javlja u trudnoći i treba je shvatiti ozbiljno. Iako je karakterišu mučnina i povraćanje, što su zapravo uobičajene pojave drugog stanja, postoji i niz drugih simptoma.

Problem je neumoljiv i iscrpljujuć, pa zato Kejt skoro da nismo ni viđali u javnosti dok je u stomaku nosila Džordža, Šarlot i Luisa.

Mnoge žene koje pate od hiperemeze žale se i da ne mogu normalno da jedu, da im smetaju mirisi određene hrane i da ne mogu da se ugoje, jer sve što unesu u sebe, ubrzo povrate.

Simptomi obično popuštaju posle 20. nedelje, mada nekad mogu da traju i do samog porođaja, objašnjavaju stručnjaci.

Odmor je ključan, kao i podrška partnera.

U svetu se priča shvata ozbiljno, pa u naprednijim zemljama postoje centri koji pomažu trudnicama da se lakše suoče sa ovim problemom.

Ostavite komentar