ČISTO ZDRAVLJE: Ovu moćnu hranu jede Novak Đoković!

Predstavljamo vam omiljeni doručak Jelene i Novaka Đokovića

Doručak od plave spiruline zvuči nekako kosmonautski, zar ne? Sedite u svemirskom brodu, kroz prozor posmatrate zvezde i uranjate kašiku u plavičasti žele… Novak Đoković nije kosmonaut, ali neki supermen sigurno jeste. Uli kako njegovi fanovi vole da ga zovu -„čovek sa druge planete“. 

Dok ga posmatrate na terenu onako vitkog, svesni činjenice da se ishrana Novaka Đokovića ne zasniva na mesu, sigurno se pitate kako uspeva da izdrži sve te naporne, često višesatne mečeve. Tajna je u zdravim obrocima koji se, logično, uklapaju u sportski način života, mada je Noletova kuhinja ipak nešto drugačija.

Da vidimo šta najbolji teniser planete konzumira za doručak… Jedna od „energetskih bombi“ sastoji se od pomenute plave spiruline, pigmenta koji se dobija iz istoimene alge pune hranljivih materija, a izvrsna je i za detoksikaciju. U posudi smo prepoznali i granolu, voće, kokos, kikiriki-buter.

Da bi superobrok bio kompletan, potrebno je dodati i malo zelenog. A nije kriptonit. Nije ni celer, koji Novak takođe voli. Zeleni smuti u ovom slučaju muti se od kelja, krastavca, avokada i limuna.

Ostavite komentar