FENOMEN! Čim pređu 50-u većina žena u Srbiji se „zbabi“: Evo zbog kojih grešaka kreću na put bez povratka

Mnoge žene u Srbiji ceo život "vuku na grbači" čak i odraslu decu, a potom i unuke, dok sebe večno stavljaju na poslednje mesto

Biti žena u pedesetima nekada znači biti nevidljiva. Ulazite u restoran ili kafić i niko se više ne divi zacakljenih očiju. Ljudi prolaze pored vas ne obazirući se, a vi same mislite da i ne moraju. Živimo u vremenu kada se lepota i energičnost poistovećuju sa mladošću.

Razloga zašto se većina žena u Srbiji pretvori u staricu kako pređe pedesetu je mnogo, ali većina će reći da je u pitanju novac!

„Eh, da ja imam novaca koliko ona ima i ja bih tako izgledala,“ je rečenicu koju ovakve žene izgovaraju.

Istina je da holivudske dive ne možemo da upoređujemo sa „običnim“ smrtnicima, ali ne možemo se večno „vaditi“ na nedostatak novca. Realnost zašto se većina žena pretvori u staricu kako pređe pedesetu je sledeći:

Žrtvovanje za porodicu

Ova osobina je svojstvena mnogim ženama u Srbiji. Ovde se smatra normom da žena, ako je majka, sebi uskraćuje sve, kako bi njeno dete, pa i muž imali dovoljno!

Naravno, ne treba sve trošiti na sebe, a porodicu zanemarivati. Ali ipak razmislite o tome da, kada avion pada, stjuardesa prvo sebe zaštiti kako bi pomogla drugima.

Mnoge žene u Srbiji ceo život „vuku na grbači“ čak i odraslu decu, a potom i unuke, dok sebe večno stavljaju na poslednje mesto. Ako je deci zaista potrebna pomoć, sasvim je normalno da ćete im pomoći. Ali, bolje je da na vreme naučite decu kako da vode računa o sebi i da im isto pokažete na ličnom primeru.

Gubitak vitkosti

Gojaznost čini ženu veoma starom. Nakon pedesete, ženama je mnogo teško da ostanu vitke. Metabolizam se usporava usled promene hormona, menopauze itd. Ako nastavite da jedete kao da ste u tridesetim, kilogrami će se gomilati. Da biste ovo izbegle, razmotrite nove načine ishrane, ali i vežbanja.

Upišite se u teretanu, počnite da trčite – kalorije moraju da se troše, krv mora da struji ubrzano vašim venama.

Izbor frizure „koja priliči godinama“

Neko je ženama u Srbiji davno rekao da je sramota da nakon pedesete ima dugu kosu, pa se sada sve šišaju „na mušku“ frizuru bez imalo stila. Parola je : „Ovako mi je lakše!“

Šta ti je lakše? Ne možeš da se farbaš, da ideš kod frizera? Ako sada, kada su ti deca odrasla, kada si finansijski stabilna, nemaš para za dobrog frizera, kad ćeš imati?!

Ako ne želite da izgledate kao stara žena, dobro razmotrite kod kojeg frizera se šišate!

Izbor garderobe

Trendovi nisu samo za mlade žene. Ako želite da izgledate mladoliko pažljivo birajte šta nosite. Sada verovatno imate posao, karijeru, stoga kupite sebi odgovarajuću odeću. Izaberite modni trend koji vama najviše odgovara i sledite ga. Tako ćete lepo izgledati i biti moderne.

Nezadovoljstvo i gubitak samopoštovanja

Ako je žena uvek nezadovoljna svime oko sebe, ako stalno nešto gunđa, ne zanima je ništa osim ogovaranja i gledanja rijaliti programa ili serija, ona ne može da izgleda mlado i sveže.

Mladolik izgled ne dolazi spolja, to je stvar psihe!

Ostavite komentar