INFUZIJA IZ PRIRODE: Ovo je najbolje rešenje za otečene noge, a leči još najmanje 10 bolesti

Najefikasniji od svih preparata je infuzija peršuna, koja efikasno, ali nežno uklanja višak tečnosti iz tela

Oticanje nogu može se javiti iz različitih razloga: temperatura, vaskularni problemi, bubrežni problemi, trudnoća, srčana insuficijencija, hormonalni poremećaji…

Ovaj problem ne treba uzimati olako, ali bolje je odmah posetiti lekara da utvrdi šta je tačno dovelo do otoka donjih ekstremiteta.

Narodna medicina ima širok arsenal svih vrsta lekova protiv edema, ali, nažalost kad do njih dođe, najefikasniji od njih je infuzija peršuna, koja efikasno, ali nežno uklanja višak tečnosti iz tela.

Da biste pripremili ovaj zdravi napitak peršuna za uklanjanje nadutosti, biće vam potrebni i listovi i stabljika, odnosno cela biljka. Temeljno ga operite i provucite kroz mlin za meso. Stavite masu u termos, sipajte 500 ml ključale vode. Pustite da se piće odstoji celu noć, procedite ga ujutro i iscedite. Ova količina tečnosti izračunava se za 1 dan, treba je piti u 3 doze.

Uzimajte napitak 2 dana zaredom, zatim napravite pauzu 3 dana, a zatim ponovo pijte lek 2 dana. Bukvalno sledećeg dana primetićete smanjenje otoka na nogama i lako možete obuti svoje omiljene cipele.

Pored toga što podstiče izlučivanje tečnosti, podstiče se i izlučivanje soli u organizmu pa utiče na smanjenje krvnog pritiska. Iz sličnih razloga može pomoći u borbi protiv gojaznosti. Zatim, povećava elastičnost krvnih sudova što umanjuje rizik od nastanka uobičajenih kardiovaskularnih bolesti.

Listovi peršuna su izvrstan izvor C vitamina pa je dobro jesti ih i u svežem obliku. Odlično se uklapaju uz supe, čorbe, bareni krompir i mnoga jela sa mesom. Ovaj zeleniš podstiče varenje, stimuliše izlučivanje otrovnih materija, osvezava dah, tako da efikasno prikriva čak i miris belog luka.

Na kraju evo i jedne zanimljivosti. Neki istoričari tvrde da su stari Rimljani davali peršun svojim gladijatorima pre borbe jer su verovali da ova biljka daje snagu, ubrzava reflekse i izoštrava mentalne sposobnosti, kao što je, na primer, snalažljivost. Grickanje semenki peršuna u to doba bila je uobičajena pojava.

Ostavite komentar