NIJE SAMO PRŽENA I MASNA HRANA: Evo koje namirnice najviše povećavaju krvni pritisak

Sve više ljudi ima problema sa visokim krvnim pritiskom

Visok krvnih pritisak može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema.

Ljudima kojima lekarima konstantuju hipertenziju, obično se zabranjuje masna, pržena i slana hrana. Međutim, to nisu jedine namirnice koje mogu podići krvni pritisak. Tu spadaju i one koje se smatraju zdravim.

Grejpfrut

Iako je grejpfrut generalno izuzetno zdrava namirnica, nije preporučljiva za osobe kji imaju povišen krvni pritisak. Ovo voće može izazvati neželjene reakcije ako se konzumira istrovremeno sa nekim lekovima.

Peciva iz pekare

Mnogi koji kubure sa viškom kilograma savetuje se da izbegavaju peciva, ali to bi trebalo da čine i oni koji boluju od hipertenzije. Ako niste znali, samo jedna pereca može sadržati i do 230 grama natrijuma!

Neoljušten krompir

Krompir je mnogima omiljeno povrće. Bilo da je u pitanju prženi, pečeni ili kuvani, predstavlja nezaobilazni dodatak mnogim jelima. Međutim, neoljušten krompir sadrži dosta. Zbog toga se savetuje onima koji imaju povišen krvni oritisak da ga nikako dodatno ne sole.

Ostavite komentar