NUTRICIONISTI OBJAŠNJAVAJU: Ne bacajte vodu u kojoj se kuvao krompir, izuzetno je lekovita, evo kako se može iskoristiti!

Čak 70 odsto kalijuma, veoma važnog i hranljivog sastojka, koji se nalazi u krompiru, ostaje u ovoj vodi

Većina domaćica kada bari krompir, baci vodu u kojoj se povrće kuvalo, i ne znajući da tako pravi veliku grešku. Ono što gotovo niko ne zna jeste da je ova tečnost izuzetno lekovita.

Zapravo, čak 70 odsto kalijuma, veoma važnog i hranljivog sastojka, koji se nalazi u krompiru, ostaje u ovoj vodi. Ovaj povrtni bujon je takođe bogati i vitaminima A i C kao nijedna druga tešnost, a sadrži i obilje minerala.

Za šta je sve dobra voda od krompira?

Tečnost u kojoj se bariolo ovo povrće može da pomogne kod ublažavanja otoka i poboljšati rad srca. Nutricionisti preporučuju da tri puta nedeljno popijete čašu ovog toplog napitka. Naglašavaju i da je najbolje da se krompir prvo dobro i temeljno opere, a potpm skuva u ljusci i to bez soli.

Ova tečnost je efikasna i kod mentalnog i kod fizičkog umora, a posebno je preporučuju na prelazu sezona, kada  egeneralno svi osećamo umorno i iscrpljeno.

Međutim, nisu nitzricionisti jedini koji Ali nutricionisti nisu jedini koji preporučuju upotrebu čorbe od krompira. Dermatolozi takođe preporučuju upotrebu ručnih kupki iz ove čorbe. U roku od nedelju dana od korišćenja ovih kupki, koža ruku dobija prijatnu prirodnu boju, postaje mekana i baršunasta, žuljevi i male rane nestaju.

Ostavite komentar