OVAJ SRPSKI IMUNOLOG TVRDI Samo jedan vitamin je dovoljan, on uništava SVE viruse, a svi ga ignorišemo

Radi se o vitaminu D koji je najvažniji i bez kojeg nam ne vrede drugi suplementi ili prirodna sredstva.

Stigao je period kada smo svi podložniji virusima, i zbog čega je važno da povedemo računa o pravilnoj ishrani i suplementaciji.

S tim se slaže i imunolog profesor Borislav Kamenov koji neretko ističe važnost unošenja vitamina u organizam i brigu o sopstvenom imunitetu.

On je za tv Pink kazao da se prva bitka protiv virusa bije na nivou nespecifičnog imuniteta, kada telo eliminiše patogene i toksine iz organizma.

Mi mnogo toga možemo da uradimo unapred, da bismo sprečili nastanak bolesti, hroničnih i autoimunih, čak i malignih i alergija. Mi moramo da popravimo stanje celog imuniteta, kako bi telo moglo da odgovori na napad – kazao je on.

Mnogi prećute lekarima da se osećaju loše, umorno, da imaju druge tegobe, zbog čega ne shvate na vreme da im organizam nije u stanju da se izbori sa napadom jer je imunitet oslabljen.

Naš imunitet odlučuje u eliminaciji virusa i sprečavanju njegovog širenja u organizmu. Antitela su važna i dobrodošla, ali imunitet je mnogo šira priča od njih. Ako je naš sistem loš, on neće moći da reši problem. Imunitet nas štiti dok nas štiti, a na kraju može da nas ubije, to je citokinska oluja o kojoj se priča – ćelijski imunitet se preterano aktivira. Moramo imunitetu da damo centralno mesto u ovoj priči – rekao je imunolog Kamenov.

Kako je istakao, u tim situacijama su najvažniji vitamini D i C, ali prevashodno D, jer ako njega nema, neće biti vajde ni od čega drugog.

Ovo je problem u svim mesecima koji u nazivu imaju slovo ‘R’, odnosno kada nastupi jesenji i zimski period.

Ostavite komentar