OVO JE UZROK BROJNIH ZDRAVSTVENIH PROBLEMA Evo šta sve može da se dogodi ako ne menjate posteljinu ovoliko puta

Povećava se rizik od nastanka brojnih zdravstvenih problema.

Svi vole da se ušuškaju u čistu i mirišljavu posteljinu, ali, paradoksalno, većina je ne menja redovno.

Međutim,  neredovnim pranjem posteljine nakupljaju se grinje, koje su posebno problem za one koji pate od alergija. Pored toga, ovi mikroorganizmi mogu pogoršati celokupno zdravstveno stanje organizma, pokazala su istraživanja.

Zbog obaveza, dugog sušenja, manjka vremena mnogi ne peru posteljinu onoliko koliko bi trebalo. Istraživanje koje je sprovela jedna kompanija pokazalo je da svaka treća osoba u Velikoj Britaniji pere posteljinu samo jednom godišnje!

Pored bakterija i grinja koje se razmnožavaju, na posteljini se talože i tečnosti koje izlučuje naše telo i hiljade mrtvih ćelija kože. Problem se znatno povećava kada se uzme u obzir da grinje privlače tečnosti i materije našeg tela, pa se neretko usled toga mogu javiti problemi sa astmom, alergijama, osipom na koži, ekcemom i sl. Mogu su javiti i problemi poput kašlja, kijanja, svraba, curenja nosa.

Stručnjaci objašnjavaju da neredovno pranje posteljine može izazvati probleme poput folikulitisa jer situaciju usložnjavaju i bakterije koje se nalaze na našoj koži, udružene sa štetnim mikroorganizmima.

Zato se savetuje pranje posteljine jednom nedeljno, kako bi se smanjio na minimum rizik od nastanka ovih problema.

 

Ostavite komentar