OVO POVRĆE POTPUNO SMO ZABORAVILI Evo kako se najbrže sprema i koliko je hranljivo i ukusno

Ovo je najbolji i najzdraviji način spremanja batuta.

Slatki krompir ili batat je slatko, skrobno korenasto povrće koje se uzgaja širom sveta

Batat je najčešće narandžaste boje, ali može biti i beo i ljubičast.

Batat je bogat vitaminima, mineralima, antioksidansima i vlaknima, ali koji je najbolji način za njegovo pripremanje, kuvanje ili pečenje?

Ako pokušavate da maksimalno iskoristite batat predlažemo da ga kuvate.

– Tehnika pripreme batata može drastično da utiče na njegov glikemijski uticaj – objašnajva stručnjak za funkcionalnu medicinu Ejmi Sapola za Mind Body Green.

Sapola ističe da pečenje slatkog krompira može da poveća njihov glikemijski indeks sa 60 na 90. Iako se obično savetuje da je bolje da povrće ne kuvamo kako se ne bi izgubile vredne hranljive materije, batat je izuzetak.

– Slatki krompir je veoma redak izuzetak. Kuvanje slatkog krompira 20 minuta je zapravo najbolji način da se glikemijski uticaj zadrži na niskom nivou – objašnjava stručnjak.

Ostavite komentar