POČELI DA STIŽU POZIVI ZA TREĆU DOZU VAKCINE! Evo gde možete videti da li spadate u grupu za dodatno vakcinisanje

Građani ne treba da se prijavljuju samoinicijativno za treću dozu

Dopunska – treća (buster) doza vakcine protiv zarazne bolesti COVID-19 počeće da se daje u Republici Srbiji od utorka, 17. avgusta 2021. godine.

Svi vakcinisani građani će nakon 180 dana od primljene druge doze moći da prime treću (buster) dozu, a pozivanje građana će se obaviti SMS i i-mejl porukama sa linkom koji će ih voditi na Portal eUprave, gde će dobiti detaljnije informacije.

Tamo će sami moći da vide da li spadaju u kategorije stanovništva kojima se preporučuje primanje treće doze vakcine.

Mnogi građani sa nestrpljenjem čekaju primanje treće doze a ima i onih koji se pitaju da li im je isteklo šest meseci kako bi mogli da je prime. Građanima koji su se među prvima vakcinisali početkom godine počeo je da stiže SMS koji ih obaveštava da mogu primiti buster dozu cepiva.

Nezavisno od toga da li spadaju u grupe kojima se preporučuje treća doza, svako može primiti dopunsku dozu ukoliko želi, po isteku šest meseci od druge doze nakon dobijenog poziva od eUprave.

Građani ne treba da se prijavljuju samoinicijativno za treću dozu, pre nego što budu kontaktirani od strane eUprave.

Svim građanima se ostavlja mogućnost izbora vakcine, polazeći od toga da je bezbedno i moguće primiti dopunsku dozu drugačiju od onih kojima su vakcinisani i revakcinisani. Konačan izbor vakcine građani će saopštiti lekaru, tokom pregleda i konsultacija na vakcinalnom punktu. Podsećamo da u Srbiji trenutno postoje četiri vrste vakcina i svih ima dovoljno na svim punktovima u zemlji – kineska vakcina (Sinopharm), ruska vakcina (Sputnjik V) i vakcine proizvođača Pfizer-Biontech i AstraZeneka.

1 komentar na vest “POČELI DA STIŽU POZIVI ZA TREĆU DOZU VAKCINE! Evo gde možete videti da li spadate u grupu za dodatno vakcinisanje”

Ostavite komentar