SAMO MALA KOLIČINA JE POTREBNA Ova namirnica će vam ojačati imunitet i poboljšati zdravlje

Jača imunitet, štiti od bolesti srca, ublažava bolove...

Jedna namirnica se gotovo uvek nalazi na listi onih najzdravijih, a sada su istraživači utvrdili i da može značajno da poboljša imunitet pa čak i u malim količinama.

Naime, PubMed je objavio da đumbir pomaže imunitetu prilikom borbe protiv infekcija.

On deluje na receptor zvani TRPV1, koji se nalazi na površini nervnih ćelija i u belim krvnim zrncima, koja su u velikoj meri odgovorna za borbu protiv invazivnih bakterija.

„Naši rezultati pokazali su da unos đumbira u organizam može da modifikuje imunološki odgovor“, izjavila je doktorka Gabi Anderson.

Čak i mala koncentracija đumbira u krvi dovodi bela krvna zrnca u pojačanu pripravnost, što ih čini efikasnijim u borbi protiv bakterija.

Takođe je ranije utvrđeno da on ublažava menstrualne bolove, migrene i šititi od kardiovaskularnih oboljenja. Naravno, pozitivne promene ćete primetiti i ukoliko uzmete koncentrovani ekstrakt đumbira.

Odličan je za apsorpcije hranjivih materija iz hrane i zaustavljanje podrigivanja i povraćanja, čime leči stomačne tegobe. Ublažava nadutost i gasove, a ima i pozitivan učinak na regulisanje apetita, piše Klix.ba.

 

Ostavite komentar