ŠTA SLOBODNO MOŽETE JESTI I POSLE 8 UVEČE: Namirnice koje vas neće ugojiti!

Ne morate brinuti, možete ih jesti kad god poželite, zdravi i delotvorni za dobar san

Pravilo je da birate hranu koju jedete, a ne ukoliko sati. Evo koje namirnice možete konzumirati u kasnim satima bez straha da ćete se od njih ugojiti.

Mleko

Mleko, samo po sebi, ne sadrži mnogo kalorija pa je odlično za kasne sate. Ono sadrži triptofan, aminokiselinu koja vam može pomoći da brže zaspite – triptofan je odgovoran za povećanje proizvodnje serotonina u organizmu (veće količine serotonina vas čine pospanijima). Kao dodatni bonus, kalcijum i vitamin D koje mleko sadrži mogu vam pomoći da poboljšate zdravlje kostiju.

Orašasti plodovi
Bogati su antioksidantima i odličan su izbor za kasne sate, jer umeju lepo da zaspite. Ipak, ne treba preterivati – pola šake je sasvim je dovoljno (sve preko toga, može imati negativan efekat).

Povrće
Ono možda i nije najzasitniji kasni obrok, ali imajte na umu da u večernjim satima i treba jesti što laganiju hranu i da nije cilj da se najedete već da „zavarate“ želudac. Dakle, kada je u pitanju kasni obrok (čak i rana večera), stručnjaci preporučuju da se okrenete povrću. I, ne morate brinuti koliko ćete ga pojesti, obzirom da sadrži veoma malo kalorija.

Ostavite komentar