ŽENE ZANEMARUJU OVAJ KLJUČNI SIMPTOM KOVIDA! Pogledajte nokte, možda ste preležali koronu na nogama!

Promene na noktima mogu biti simptom preležanog kovida.

Signali da ste preležali koronu mogu se videti na raznim delovima tela, a jedan je vrlo neobičan.

Već smo vam otkrili znake da ste „na nogama“ pregurali infekciju kovidom 19, i imali sreće da ne dobijete ozbiljnije posledice. Promene na noktima mogu da ukažu na korona virus čak i kod onih koji nisu imali nikakve simptome.

„Linije“ na noktima, crveni polumesec, odvajanje nokta od prsta su neki od ekstremnijih signala, ali jedan bi svaka žena koja maže nokte potpuno zanemarila jer bi mislila da je normalan.

Na pacijentkinji iz Italije primećeno je da su joj nokti požuteli.

Ovo se, inače, često dešava ženama koje mažu nokte crvenim nijansama, bez korišćenja bezbojne podloge. Praktično da nema žene koja bar jednom nije primetila da su joj nokti žućkasti.

Ovaj neobični simptom primećen je kod jedne pacijentkinje u staračkom domu u Italiji, i zabeležen u „Žurnalu dermatološke terapije“.

„Urađeni su testovi na antitela, a ove abnormalnosti su dokazale da je uzrok sistemski, odnosno posledica preležanog kovida. Pojavili su se tek 16 nedelja nakon dijagnoze“, navode lekari koji su je lečili.

Promene kao što su požuteli nokti mogu ukazivati i na hroničnu opstruktivnu bolest pluća, ali je kod ove pacijentkinje bila reč o kovidu koji je potvrđen testom i kasnije analizom broja antitela.

Ostavite komentar