FANTASTIČNA TORTA OD TIKVICA KOJA SE NE PEČE Kad je napravite samo je gurnite u frižider, umesto u rernu

Poželjno je imati je što češće na trpezi.

 

Za tortu od tikvica, koju je poželjno imati često na trpezi, potrebni su orasi, jaja, pavlaka… , a kada je gotova ide u frižder, ko sve torte, da se dobro ohladi pre služenja.

Rerna nije potrebna!

 

Potrebno je:

4 osrednje tikvice

3 jajeta

kašika brašna

šolja mleka

šoljica zejtina

so

šaka oraha

2 šolje kisele pavlake

4 šolje kiselog mleka

Priprema:

Tikvice oljuštiti i uzduž iseći na režnjeve debljine od oko četvrt centimetra, posoliti i ostaviti da smekšaju i otpuste tečnost.

U međuvremenu od jaja, brašna i mleka napraviti smesu za pohovanje, koja se posoli po ukusu.

Tikvice ispohovati na vrelom zejtinu i ostaviti na stranu da sačekaju veliko finale.

Orahe oštrim nožem iseckati na što sitnije komade, pa ih dodati u smesu pripremljenu od kisele pavlake i kiselog mleka. Jer, to će biti nadev.

U zgodniju posudu, možda u onu u kojoj se i inače priprema torta, ređati ispohovane tikvice, pa nadev i opet tikvice, pa nadev… dok ih ima, ali da ostane nadeva kako bi se ova „torta” premazala odozgo.

Umesto u rernu, gurnuti ih u frižider, da odstoje bar četiri sata.

Torta se, naravno, služi hladna.

Ostavite komentar