SVI JE BACAJU, A TAKO JE KORISNA: Četiri razloga zbog kojih ne trebate bacati vodu od krompira!

Prosto neverovatno

Kada spremamo krompir, pre nego što ga zgnječimo ili krenemo da pravimo salatu od njega, prvo uvek prospemo vodu u kojoj smo ga prethodno skuvali. Međutim, tu pravimo veliku grešku, piše Stvarukusa.

Kad budete pročitali kako sve možete da je iskoristite, više nikad vam neće pasti na pamet da je bacite.

Voda u kojoj ste kuvali krompir je višestruko korisna. Budući da u vodi ostaju svi hranljivi sastojci krompira, ni ne čudi onda što je ona dobra ne samo za bolje varenje, već i za snižavanje krvnog pritiska, ali i za bolje funkcionisanje mozga.

Međutim, ova voda odlična je i kao dodatak supama za njihov bolji ukus i gustinu. Ako želite da vam nakon kuvanja ploča bude čista, ovaj savet će vam svakako koristiti.

Vodu od krompira možete koristiti i u sledećim prilikama:

za zgušnjavanje supa i čorbi, ali i kao dodatni vitamin

kao zamenu za zgušnjivač brašna ili kukuruznog brašna

kao dodatak hlebu, za bolju teksturu

kao đubrivo za biljke

Ostavite komentar