VREME JE DA POČNETE Po receptu naših baka spremite zimnicu, a prvo je na redu paradajz u flašama

Počnite sa pripremama za zimu.

Iz Baka Jeline kuhinje stiže nam recept za najukusniji paradajz u flašama.

Potrebno je :

  • 10 kg paradajza
  • 3 kašike soli
  •  2 veze lista celera
  •  3 ljute papričice
  • 1 kesica salicila ili vinobrana
  • flaše sterilne

Priprema:

  1. Paradajz dobro oprati, odstraniti trule delove ako ih ima i iseći na kriške. U mašini za meso samleti zajedno sa paprikom i listom celera.
  2. Dodati so, pa dobro izjednačiti, ubaciti salicil i dobro izmešati da se salicil rastvori.
  3. Ostaviti pokriven da stoji 12 sati, ali povremeno izmešati.
  4. Sipati u sterilne flaše i zatvoriti novim zatvaračima.

 

1 komentar na vest “VREME JE DA POČNETE Po receptu naših baka spremite zimnicu, a prvo je na redu paradajz u flašama”

Ostavite komentar