SLATKI LENJIVCI Ove rase pasa ne zahtevaju preveliku aktivnost

Iako psi generalno važe za životinje koje su uvek spremne na igru, šetnju i razne aktivnosti, to ne važi za sve rase.

Iako psi generalno važe za životinje koje su uvek spremne na igru, šetnju i razne aktivnosti, to ne važi za sve rase. Postoje one koji bi radije leškarile nego trčale za lopticom, piše sajt Petface.net.

Ukoliko ste ljubitelj pasa, ali baš nešto i ne volite duge šetnje ili prosto nemate vremena za njih, slobodno nabavite neku od ovih rasa.

Ova rasa psa je verovatno jedna od najviše lenjih, iako je bilo primeraka koji su naučili da voze skejt, pa čak i da surfuju. Kao i svakom drugom psu, potrebna im je aktivnost, ali im isto tako savršeno odgovara i da spavaju po ceo dan na kauču.

Francuski buldog

Francuski buldog je malo življi od svog engleskog rođaka, ali to ne znači da manje uživa u snu i domoru. Ova rasa je odličan izbor za one ljude koji žele zabavnog psa koji voli da odmara.

Bulmastif

Uprkos svojoj veličini i snazi, bulmastif više nije radni pas kao štoi je nekada bio. Ako ništa drugo, vredno radi kada je spavanje u pitanju. Svakako im je potrebna vežba, ali su i odlični psi za stan jer nisu preaktivni.

Mops

Preslatki mali mops ima sjajnu ličnost, a jedna od njegovih glavnih osobina jeste lenjost. Veoma su slatki, a njihovi vlasnici misle da su najslađi kada hrču, nešto što rade veoma često.

Pekinezer

Ova rasa je jedna od najpopularnijih među malim rasama pasa, što ne čudi one koji su upoznati sa ovom rasom. Oni su odlični psi za one koji žele da provode nešto manje vremena u fizičkim aktivnostima, a više uživajući na sofi.

Čivava

Čivave su preslatki mali psi koji obožavaju da provode vreme sa svojim vlasnicima. Vole dnevnu šetnju i igru, ali bi radije odmarali unutra na toplom, nego što bi se mnogo igrali na otvorenom.

Engleski mastif

Kao i bulmastif, i veliki engleski mastif je veoma lenja rasa psa koji više uživa u izležavanju nego u čuvanju doma. Kada smo već kod toga, po izgledu bi se reklo da je odličan pas čuvar, ali ne dajte da vas izgled prevari.

Ostavite komentar