Mleveno meso se u srpskoj kuhinji često koristi.
Od njega možete da pravite nadeve za pite, punjene paprike, tikvice…, ali takođe možete da pripremate i musaku, faširane, ćufte…
Mleveno meso ne košta puno i može da se kombinuje sa skoro svim namirnicama.
Najčešće se koristiti tako što se isprži, a srpske domaćice obično prave jednu grešku kada ga pripremaju.
Postoji razni trikovi i saveti koji omogućavaju da ono uvek bude sočno i ukusno, ali da li znate kako se pravilno prži?
Skoro svaka domaćica prvo proprži seckani crni luk, a kada on omekša dodaje mleveno meso i nastavlja da prži.
Sada je otkrivena i dugo čuvana tajna zašto to nije dobro.
Ako prvo propržite mleveno meso, pore će mu se bolje zatvoriti i tako će se smanjiti mogućnost da ga preprižete i da ono bude suvo.
Takođe, kada se luk doda nakon prženja mesa bolje će pustiti arome i poboljšati ukus mlevenog mesa, predlaže Stvar ukusa.