LEGLO BAKTERIJA I VIRUSA: Samo je jedan način da pravilno očistite mobilni telefon, a da se ne pokvari!

Ovo su saveti stručnjaka za toksine, evo kako se čisti mobilni telefon.

Mobilni telefoni su u 21. veku jedna od najvažnijih stvari koje posedujemo, u njima se nalazi praktično ceo naš život – kontakti, fotografije i snimci, podaci o komunikaciji ili čak bankovnom računu.

Ali pošto ih stalno nosimo sa sobom i ne ispuštamo ih iz ruke ni kada idemo u kupatilo, među najprljavijim su stvarima koje dodirujemo svakog dana!

Ako se ne čisti i ne dezinfikuje, mobilni telefon postaje pravi pokretni rezervoar bakterija, virusa i gljivica, upozorava stručnjak za toksine iz okoline Lara Adler. Posebno je rizično ako se često vozite prevozom ili putujete, jer mesta koja dodiruje veliki broj ljudi preko dana na sebi zadržavaju mikroorganizme koji mogu biti štetni.

Kako se čisti i dezinfikuje mobilni?

Kupite alkohol od 70% ili maramice sa alkoholom. Mobilnom telefonu skinite masku, ukoliko je imate. Alkohol isprskajte na meku krpu, nikako direktno na uređaj, da mu ne biste oštetili zvučnike ili senzore. Prebrišite ga sa svih strana, a onda isto uradite sa maskom. Pustite da se suši par minuta, a onda prebrišite čistim ubrusom.

U idealnim uslovima, ovo bi trebalo da radite svakog dana, mada to mnogi ne rade. Zbog toga je važno da perete ruke često jer upravo sa njih dolazi najveći deo „gadosti“ koje se nalaze na našim mobilnim telefonima.

Ostavite komentar