Napravite domaći hleb a ujedno i domaću atmosferu u svom domu
Potrebno je:
2 kašike kisele pavlake
350 ml mlake vode
3 kašike maslinovog ulja, može i suncokretovo
30 gr kvasca svežeg
2 kašićice šećera
1 kg brašna T/400
soli
Priprema:
Razmutiti kvasac u malo mlake vode pa kad zapeni sipati ga u vanglicu.
Dodati ostatak vode, pavlaku, ulje, brašno i odozgo so.
Zamesiti testo, ne mnogo tvrdo. Ostaviti da odmori na sobnoj temperaturi oko 30 minuta.
Podeliti na 4 jednake loptice, pa ih malo obraditi rukama i pokriti da odmore 10 minuta.
Razviti u pravougaonik, uviti u veknu i poređati u pleh. Iseći vekne oštrim nožem na koso, pa pokriti da odmori oko 15 minuta.
Peći na 200 stepeni C oko 50 minuta.. Miriše cela kuća!
Prijatno!