NAPRAVITE VEKNICE HLEBA ZA NEKOLIKO DANA Mogu dugo stajati u frižideru, ostaju sveže i ukusne jer imaju tajni sastojak

Napravite domaći hleb a ujedno i domaću atmosferu u svom domu.

Napravite domaći hleb a ujedno i domaću atmosferu u svom domu

Potrebno je:

2 kašike kisele pavlake
350 ml mlake vode
3 kašike maslinovog ulja, može i suncokretovo
30 gr kvasca svežeg
2 kašićice šećera
1 kg brašna T/400
soli

Priprema:

Razmutiti kvasac u malo mlake vode pa kad zapeni sipati ga u vanglicu.

Dodati ostatak vode, pavlaku, ulje, brašno i odozgo so.

Zamesiti testo, ne mnogo tvrdo. Ostaviti da odmori na sobnoj temperaturi oko 30 minuta.

Podeliti na 4 jednake loptice, pa ih malo obraditi rukama i  pokriti da odmore 10 minuta.

Razviti u pravougaonik,  uviti u veknu i poređati u pleh. Iseći  vekne oštrim nožem na koso, pa pokriti da odmori oko 15 minuta.

Peći na 200 stepeni C oko 50 minuta.. Miriše cela kuća!

Prijatno!

Ostavite komentar