Sitni kolači su pravi izbor za slave i uvek se prvi razgrabe. Sada poslužite ove sa lešnicima, čokoladom, kokosom…
Za slavu su nam uvek potrebni sitni kolači, a ako se oni prave tako da ne morate da palite rernu i od jedne smese dobijte tri različite vrste, onda je to pun pogodak.
Ovo je takav recept da, a ako vam je potrebno više kolača, samo udvostručite smesu. Pored sitnih kolača možete da napravite i neku jednostavan rolat, kao što je „kinder bueno“.
Sastojci:
200 ml vode
150 g maslaca
50-100 g šećera
100 g bele čokolade
250 g mlevenog keksa
50 g mlevenih (sitno iseckanih) lešnika
Za bela lešnik gnezda:
beli deo eurokrema
mlevena plazma i lešnici
Za kuglice punjene kremom:
eurokrem
kokos
Za čokoladne štanglice:
oko 100 g čokolade sa keksom (može i sa lešnicima)
2 kašike ulja
Priprema:
U vodu dodajte puter, šećer i belu čokoladu. Otopite, pa sipajte mlevene lešnike i keks, promešajte. Ostavite da se smesa ohladi 1-2 sata.
Smesu podelite na 3 jednaka dela:
Od prvog dela napravite kolače u obliku malih pljeskavica, uvaljajte ih u lešnike, pa krajem varjače napravite rupu i u nju sipajte beli deo eurokrema.
Od drugog dela smese uzmite malo, sipajte eurokrem i oblikujte kuglice. Uvaljajte u kokos.
Od trećeg dela smesa napravite mini-štanglice koje ćete uvaljati u čokoladu koju ste otopili sa uljem.
Uživajte!!